top of page

Cadens uitvaartzorg: Wat wij voor u doen.

Onze belofte:

 

  • Persoonlijke en liefdevolle begeleiding: Wij bieden deskundige ondersteuning bij het afscheid nemen van een dierbare.

  • Eén Vast Aanspreekpunt: Tijdens de gehele periode van het afscheid heeft u altijd één vertrouwd gezicht en een vast aanspreekpunt.

  • Persoonlijk en waardig Afscheid: Ik sta voor u klaar en geef u de ruimte, rust en tijd om samen een persoonlijk en waardig afscheid te realiseren.

  • Aanvoelen en Inspelen op Behoeften: Ik voel aan wat er nodig is en wanneer.

  • Samen: Samen zorgen we ervoor dat uw dierbare een waardig en persoonlijk afscheid krijgt.Over Charlotte Ruijtenberg

Vanaf jonge leeftijd kreeg ik te maken met rouw en verlies binnen mijn familie. Als kind hielp ik de nabestaanden met een luisterend oor en praktische hulp.
Dit gaf me het gevoel dat ik iets kon betekenen voor mijn familieleden die alleen achterbleven.

Pas in 2013 begon ik aan de opleiding Stervensbegeleiding en Rouw en Verlies aan de Hogeschool Geesteswetenschappen in Utrecht.
Deze opleiding volgde ik om zingeving te vinden, iets wat ik miste in mijn toenmalige baan in de logistiek.
Na de opleiding deed ik ervaring op in een hospice, waar ik vele waardevolle gesprekken voerde met bewoners en hun families.
Helaas stopte mijn werk zodra de bewoner overleed en nam de uitvaartondernemer het over.
Dit motiveerde mij om verder te zoeken naar zingeving, wat leidde tot opleidingen in piëteitsvolle verzorging van overledenen en uiteindelijk tot uitvaartverzorger.

In 2015 besloot ik mijn eigen onderneming te starten: Cadens Uitvaartzorg. Sindsdien heb ik vele families mogen begeleiden bij het afscheid van hun dierbaren. Dankzij hun vertrouwen voel ik me een bevoorrecht en dankbaar mens.
Tot 2022 heb ik nauwelijks geadverteerd, behalve in de Gemeente Gids en via sponsoring in de carnavalskrant.
De meeste families vonden mij via mond-tot-mondreclame, wat ik als een groot compliment beschouw.
Ik zie het als mijn roeping om mensen te adviseren en begeleiden na het verlies van een naaste.
Vaak ontstaat er binnen een week een warme band tussen de familie en mij, en ik ben dankbaar als nabestaanden terugkijken op een mooi en waardig afscheid.


Bedankt!
Dank aan alle families die mij het vertrouwen hebben gegeven om het afscheid van hun dierbare of zichzelf te begeleiden. Jullie vertrouwen stelt mij in staat dit werk met liefde te blijven doen, en daarvoor ben ik enorm dankbaar.Ervaring 
heb ik, tijdens mijn opleiding , op mogen doen bij hospices, Coöperatie DELA, Crematorium Zuylen, Den Hartog overledenenzorg en het Erasmus ziekenhuis.
Inmiddels heb ik al vele uitvaarten mogen regelen, verzorgen en begeleiden.
Belangrijk om te melden is dat ik nooit uit eigen belang een dienst of locatie zal aanbevelen.
Uw wens staat voor mij te allen tijden op de eerste en belangrijkste plaats.
Het is een groot compliment dat families mij steeds beter weten te vinden en een bewuste keuze maken voor Cadens uitvaartzorg.

 

Wat betekent Cadens?

De term "cadens" verwijst naar een belangrijke improvisatie van een solist aan het einde van een concert. Het biedt solisten de kans om hun talenten te tonen. Voor mij symboliseert de overledene de solist, zowel tijdens het leven als bij het afscheid. Als "dirigent" doe ik alles om de solo op de dag van het slotconcert volledig tot zijn recht te laten komen.

Van jongs af aan is zingen mijn passie, en tegenwoordig zing ik vooral op uitvaarten. Muziek speelt een belangrijke rol in het oproepen van herinneringen en het vertolken van emoties. Deze filosofie en mijn muzikaliteit zijn verweven in de betekenis van de naam van mijn bedrijf.

Lotte3.png
Charlotte Ruijtenberg
uitvaartverzorger

 

Onze uitvaartassistenten 

Bij elke uitvaart en rouwbezoek zijn onze uitvaartassistenten en gastheer en gastdame onmisbaar.

Zij zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt achter de schermen.
Zo zetten zij op locatie de condoleancetafels klaar, rangschikken de bloemen, regelen de muziek en verzorgen de verdere aankleding.

Zij ontvangen de bezoekers, nodigen hen uit om het condoleanceregister te tekenen en begeleiden hen naar de ruimte waar het afscheid plaatsvindt.

Tijdens de uitvaart zorgen zij onder andere voor het uitreiken van prentjes, het regelen van eventuele collectes en bieden een glaasje water en een tissue aan wie dat nodig heeft.

Ze vangen ook laatkomers op en begeleiden hen naar hun plaatsen.

Na de uitvaart staan Monique en Rodger bij de uitgang om de bezoekers een goede reis naar huis te wensen en helpen zo nodig bij de garderobe.

bottom of page