Over
Cadens

Waar staat Cadens uitvaartzorg voor?

- Liefdevolle en deskundige begeleiding bij het afscheid van een naaste.

- Altijd één vertrouwd gezicht en altijd één aanspreekpunt tijdens de hele periode rond het afscheid.

 - Ik sta voor u klaar en reik u de handvatten aan om samen, in alle ruimte, rust en tijd, een persoonlijk en waardig afscheid te realiseren. 

- Aanvoelen wat er wanneer nodig is. Zorgen en ont-zorgen. 

 Waarom ik voor dit vak gekozen heb.....
Al op jonge leeftijd kreeg ik te maken met rouw en verlies binnen mijn familie.
Na het overlijden van een familielid ging ik als kind naar de nabestaanden toe en bood ze een luisterend oor of hielp met de alledaagse dingen.
Dat gaf mij het gevoel dat ik iets kon doen voor mijn familie die er ineens alleen voor stond.

Toch duurde het tot 2013 voor ik op de Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht aan de opleiding stervensbegeleiding begon.

Hierna volgden de opleidingen rouw en verlies, piëteitsvolle verzorging van overledenen en de opleiding tot uitvaartverzorger.
Na het behalen van deze diploma's was ik in 2015 klaar om mijn hart te volgen met de realisatie van Cadens uitvaartzorg.

Samen met mijn man Rodger en onze zoon Micha woon ik in Made in de "blauw-groene gemeente" Drimmelen waar het nog gemoedelijk wonen is en met elkaar nog gewoon groet op straat. Ik vind het er heerlijk!

 

Ik zie het als mijn roeping om mensen te mogen adviseren, helpen en begeleidden na het overlijden van een naaste.

Binnen de week van overlijden en de uitvaart ontstaat er vaak een persoonlijke warme band tussen een familie en mij.
Ik voel mij dankbaar dat ik zo dichtbij mag komen en natuurlijk ben ik maar een mens en raakt het verdriet van een familie mij ook.
Maar w
anneer zij na de uitvaart terug kijken op een mooi een waardig afscheid waarin het leven van hun overleden naaste volledig tot zijn recht is gekomen,
dan prijs ik mij een gelukkig mens dat ik hieraan heb mogen bijdragen. 

 


Dankjewel!
Dankjewel aan alle families die mij het vertrouwen hebben gegeven om het afscheid van hun naaste of het afscheid van hun zelf te begeleiden.
Jullie vertrouwen in mij zorgt er voor dat ik dit werk met liefde mag blijven doen en daar ben ik jullie dankbaar voor. Ervaring 
heb ik, tijdens mijn opleiding , op mogen doen bij hospices, DELA, Zuylen, Den Hartog overledenenzorg en het Erasmus ziekenhuis.
Inmiddels heb ik al vele families binnen Nederland en België mogen begeleiden.

Er staan geen bedrijfsadvertenties van Cadens uitvaartzorg in een krant of dagblad omdat ik wil dat men voor Cadens uitvaartzorg kiest omdat men mijn dienstverlening positief heeft ervaren. Op welke wijze dan ook.
Ik zal nooit uit eigen belang een dienst of locatie aanbevelen. Uw wens staat voor mij te allen tijden op de eerste plaats.
Het is een groot compliment dat families mij steeds beter weten te vinden en een bewuste keuze maken voor Cadens uitvaartzorg. 

Wat betekent Cadens?
"De term cadens staat voor een belangrijke improvisatie van een solist waarmee een voorlopig of definitief rustpunt wordt aangeduid tegen het einde van een concert. De cadens geeft de solist de kans zijn kunnen te tonen, en focust op diens kwaliteiten als musicus met harmonische vindingrijkheid". (Bron Wikipedia)
 

Naast mijn werk als uitvaartondernemer ben ik uitvaartzangeres
Het is voor mij een enorme eer wanneer ik tijdens een uitvaart mag zingen om zo de gevoelens van een familie of overledene te verwoorden. 
Muziek is voor velen, en zeker ook voor mij, altijd een belangrijke en vaak verbindende factor.
Muziek brengt herinneringen naar boven en vertolkt emoties daar waar woorden tekort kunnen schieten.
 

Logisch dus dat mijn filosofie en muzikaliteit verweven zijn in de naam van mijn bedrijf:

Voor mij is de overledene de solist. Tijdens en na de uitvaart maar ook ervoor tijdens leven.
De wens van de solist staat centraal.
Als "dirigent" zal ik er alles aan doen om de juiste handvatten aan te reiken en de wensen op de dag van de uitvaart zo goed mogelijk te dirigeren zodat de daadwerkelijke solo op de dag van het slotconcert het aller best tot zijn recht komt.

Charlotte Ruijtenberg
Charlotte Ruijtenberg
uitvaartverzorger

Monique en Rodger
Onmisbaar tijdens een uitvaart en de rouwbezoeken zijn deze twee kanjers:  mijn goede vriendin Monique en mijn man Rodger.
Zij zorgen er achter de schermen voor dat alles op rolletjes loopt voorafgaand aan het afscheid.
Zij zetten op locatie de condoleance tafels klaar en dragen zorg voor het klaarzetten en rangschikken van de bloemen en de muziek en verdere aankleding.

Zij dragen zorg voor de ontvangst van de bezoekers en nodigen hen uit het condoleanceregister te tekenen en plaats te nemen in de ruimte waar het afscheid plaats zal vinden.

Tijdens de uitvaart dragen zij onder andere zorg voor het uitreiken van prentjes, eventuele collectes en een glaasje water en tissue voor wie dat nodig heeft. Ook vangen zij belangstellenden op die na aanvang van de uitvaart arriveren.

Na de uitvaart staan zij bij de uitgang om bezoekers een wel thuis te wensen en zo nodig te assisteren bij de garderobe.


 

Rodger Ruijtenberg
Gastheer
40321219_1117590255071886_9190485145851789312_n.jpg
Monique Verkooijen
Gastvrouw