Over
Cadens

Waar staat Cadens uitvaartzorg voor?

- Liefdevolle en deskundige begeleiding bij het afscheid van een naaste.

- Eén vertrouwd gezicht en altijd één aanspreekpunt tijdens de hele periode rond het afscheid.

 - Ik sta voor u klaar en reik u de handvatten aan om samen, in alle ruimte, rust en tijd, een persoonlijk en waardig afscheid te realiseren. 

- Aanvoelen wat er wanneer nodig is. Zorgen en ont-zorgen. 

 Waarom heb je voor dit vak gekozen?
Al op jonge leeftijd kreeg ik te maken met rouw en verlies binnen mijn familie.
Na het overlijden van een familielid ging ik als kind naar de nabestaanden toe en bood ze een luisterend oor of hielp met de alledaagse dingen.
Dat gaf mij het gevoel dat ik iets kon doen voor mijn familie die er ineens alleen voor stond.

Toch duurde het tot 2013 voor ik op de Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht aan de opleiding Stervensbegeleiding en rouw en verlies begon.

Deze opleiding volgde ik in mijn zoektocht naar zingeving. Iets wat ik niet vond in mijn toenmalige job in de logistieke sector.
Na het behalen van het diploma Stervensbegeleiding en rouw en verlies mocht ik ervaring opdoen in het hospice waar ik vaak mooie en diepgaande gesprekken voerde met de bewoners. In een hospice verblijven mensen in de terminale fase van hun leven. Vaak overlijden zij binnen 3 maanden.
Wanneer de bewoner overleed kwam de uitvaartondernemer, haalde de bewoner op en dat was het dan. Daar stopte mijn werk.
Terwijl het voor mijn gevoel nog niet klaar was. Want ik wilde de bewoner ook graag voor het laatst verzorgen zoals ik deze zorg ook bij leven had gegeven.
En alle mooie gesprekken zouden zo'n mooie leidraad kunnen zijn voor een echt persoonlijk afscheid. Maar mijn werk als hospicemedewerker stopte bij het overlijden van de bewoner. Geen uitvaart bijwonen, geen afscheid en alle gesprekken bewaarde ik in mijn hart.
Voor mij de reden om verdere zingeving te zoeken en dat werd de opleiding piëteitsvolle verzorging van overledenen.
Direct daarna volgde ook de opleiding tot uitvaartverzorger.

Tot die tijd was ik niet voornemens om een eigen onderneming te starten maar tijdens mijn mondelinge examen kreeg ik dit wel mee als advies.
Nadat ik toch een aantal sollicitaties naar diverse uitvaartondernemingen de deur uit had gedaan werd het gevoel voor een eigen onderneming steeds sterker. Eind 2015 durfde ik eindelijk de stap te wagen en volgde ik mijn hart met de realisatie van Cadens uitvaartzorg.

Dit is een goede stap geweest want inmiddels heb ik vele families mogen begeleiden in het afscheid van hun naaste.
Door dit vertrouwen, om zo dichtbij te mogen komen tijdens zo'n verdrietige gebeurtenis in iemands leven, voel ik mij een bevoorrecht en dankbaar mens.

Tot 2022 heb ik nooit geadverteerd, behalve in de Gemeente Gids en als sponsoring in De Mayenèr, (de "Carnavalskraant" van Made).
Alle families die ik heb mogen begeleiden hebben mij gevonden door mond op mond reclame en dat beschouw ik als een groot compliment.
Ik zie het als mijn roeping om mensen te mogen adviseren en begeleidden na het overlijden van een naaste.

Binnen de week van overlijden en uitvaart ontstaat er vaak een warme band tussen een familie en mij.
Ik prijs mij een gelukkig mens wanneer de nabestaanden na de uitvaart terug kijken op een mooi een waardig afscheid voor hun naaste.

 


Dankjewel!
Dankjewel aan alle families die mij het vertrouwen hebben gegeven om het afscheid van hun naaste of het afscheid van hun zelf te begeleiden.

Jullie vertrouwen in mij zorgt er voor dat ik dit werk met liefde mag blijven doen en daar ben ik jullie dankbaar voor. Ervaring 
heb ik, tijdens mijn opleiding , op mogen doen bij hospices, Coöperatie DELA, Crematorium Zuylen, Den Hartog overledenenzorg en het Erasmus ziekenhuis.
Inmiddels heb ik al vele uitvaarten mogen regelen, verzorgen en begeleiden.

Ik zal nooit uit eigen belang een dienst of locatie aanbevelen.
Uw wens staat voor mij te allen tijden op de eerste plaats.
Het is een groot compliment dat families mij steeds beter weten te vinden en een bewuste keuze maken voor Cadens uitvaartzorg. 

Wat betekent Cadens?
"De term cadens staat voor een belangrijke improvisatie van een solist waarmee een voorlopig of definitief rustpunt wordt aangeduid tegen het einde van een concert. De cadens geeft solisten de kans hun kunnen te tonen, en focust op hun kwaliteiten als musicus.
Vandaar dat veel componisten juist in de solocadens meer virtuositeit, ritmische, melodische en harmonische vindingrijkheid tonen dan in de rest van het concert.  
(Bron Wikipedia)

 

Van jongs af aan is zingen mijn passie. Vroeger in bandjes, orkesten en koren maar tegenwoordig alleen nog op uitvaarten. 
Het is voor mij een enorme eer wanneer ik tijdens een uitvaart emoties mag vertolken in een lied. 
Muziek is voor velen, en zeker ook voor mij, altijd een belangrijke en vaak verbindende factor.
Muziek brengt herinneringen naar boven en vertolkt emoties daar waar woorden tekort kunnen schieten.

 

Logisch dus dat mijn filosofie en muzikaliteit verweven zijn in de naam van mijn bedrijf:

Voor mij is de overledene de solist.
Tijdens en na de uitvaart maar ook ervoor tijdens leven.
De wens van de "solist" staat centraal.
Als "dirigent" zal ik er alles aan doen om de solo, op de dag van het slotconcert, volledig tot zijn recht te laten komen.

Charlotte Ruijtenberg
Charlotte Ruijtenberg
uitvaartverzorger

Monique en Rodger
Onmisbaar tijdens een uitvaart en de rouwbezoeken zijn deze twee kanjers:  mijn goede vriendin Monique en mijn man Rodger.
Zij zorgen er achter de schermen voor dat alles op rolletjes loopt voorafgaand aan het afscheid.
Zij zetten op locatie de condoleance tafels klaar en dragen zorg voor het klaarzetten en rangschikken van de bloemen en de muziek en verdere aankleding.

Zij dragen zorg voor de ontvangst van de bezoekers en nodigen hen uit het condoleanceregister te tekenen en plaats te nemen in de ruimte waar het afscheid plaats zal vinden.

Tijdens de uitvaart dragen zij onder andere zorg voor het uitreiken van prentjes, eventuele collectes en een glaasje water en tissue voor wie dat nodig heeft. Ook vangen zij belangstellenden op die na aanvang van de uitvaart arriveren.

Na de uitvaart staan zij bij de uitgang om bezoekers een wel thuis te wensen en zo nodig te assisteren bij de garderobe.


 

Rodger Ruijtenberg
Rodger Ruijtenberg
Gastheer
Monique Verkooijen-Gastvrouw (1)_edited.jpg
Monique Verkooijen
Gastvrouw